Начало Новини.бг 5 години затвор за грабителите на баба Пенка от Дъбово

5 години затвор за грабителите на баба Пенка от Дъбово

548
0

Присъди от по 5 години ефективен престой при първоначален строг режим  получиха грабителите на 88-годишната Пенка Карачобанова от мъглижкото село Дъбово. През нощта на 18 април от дома й бяха задигнати 40 лв, а тя едва не загина, наритана в тъмното от неканените „посетители“.

Извършителите на грабежа- рецидивистите Петко Атанасов /53/ и Иван Василев /63/ признаха изцяло вината си, както и събраните в хода на досъдебното разследване факти и обстоятелство. Това им донесе намаление на наказанията с 1/3.

Грабежът е извършен в условията на опасен рецидив, Иван имал зад гърба си три изтърпени вече присъди и за последно излязъл от килията в края на 2017-а. От тогава водел скитнически начин на живот. Сходна е биографията и на Петко, с когото за няколко седмици през март и април предприели половин дузина „набези“ по селата на няколко общини в Старозагорска област.

За казуса с нападението над старицата се погрижи лично главният прокурор Иван Гешев след публикации в медиите. Атанасов и Василев бяха задържани в хода на специализирана полицейска акция на 24 и 25 април, изправянето им пред Темида се забави заради извънредното положение с Covid 19. Присъдите могат да бъдат обжалвани през пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук