Начало Новини.бг Арестуваха бившо ченге, приятел на Божков

Арестуваха бившо ченге, приятел на Божков

765
0

Засилено полицейско присъствие има в столичния квартал „Симеоново“, съобщи БГНЕС. 

Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор и прокурори от Специализирана прокуратура са влезли в къща в квартал „Симеоново“, където е задържан бивш служител на МВР, приближен до укриващия се в Дубай Васил Божков.

Атакуван е в офис на охранителна фирма на ул.“Черковна“ 38. По неофициална информация акцията има връзка с проследяването и заснемането на един от наблюдаващите прокурори по разследванията срещу Божков, срещу когото има общо 18 повдигнати обвинения.

По информация на БНТ задържаният е Славчо Марков, бивш служител на МВР, а през последните години един от тримата най-приближени до обвинения Васил Божков. Има подозрения, че именно той е организирал проследяването и заснемането на прокурора Ангел Кънев.

Припомняме, че преди седмица бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков пусна в социалните мрежи снимка на зам.-шефът на Спецпрокуратурата как излиза от сградата на НАП.

Малко по-късно от Спецпрокуратурата съобщиха, че се извършва разследване за събиране на доказателства във връзка с текущото разследване за извършени криминални престъпления от обвиняемия Васил Божков. 

Полицията и прокуратурата претърсват адреси в София и Сандански, в т.ч. в офисите на търговско дружество, свързано с Божков. 

Дясната ръка и шеф на охраната на Васил Божков Веселин Балтов е арестуван преди минути в Сандански, пише struma.com. Балтов е човекът, отговарял за сигурността на боса в продължение на години. Той е сред тримата най-близки хора на Божков.

Вeceлин Бaлтoв (нa зaдeн плaн)

Ето какво написа преди Цветомир Найденов за шефа на охраната на Божков:“ Трeтaтa дяcнa ръкa oт cнимкaтa e лицeтo Вeceлин Бaлтoв (нa зaдeн плaн) – шeф нa oхрaнaтa нa Вacил Бoжкoв. Нeгoвo изключитeлнo пoдcтaвeнo лицe в рeдицa фирми, нo нaй-вaжнoтo – кaтo oхрaнитeл и пocтoяннa cянкa нa Чeрeпa мoжe би e виждaл кaквo прaви Тoaлeтнoтo Чудoвищe пo жeнcкитe тoaлeтни в нoщнитe зaвeдeния“.

В тази връзка главният прокурор Иван Гешев заяви, че застава зад всеки честен магистрат, подложен на атаки. 

Blitz.bg ; news.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук