Начало Култура.бг Лятната културна програма в Плевен ще бъде представена в парка на Историческия...

Лятната културна програма в Плевен ще бъде представена в парка на Историческия музей

678
0


В Плевен лятната културна програма ще бъде представена на открита сцена – в парка на Регионалния историческия музей, съобщиха от музея.
Три месеца – през юли, август и септември, се очакват фестивали и музикални събития с известни имена. Част от проявите са организирани от община Плевен и ще бъдат безплатни.
Летният афиш стартира на 7 юли /21.00 ч/ с концерт на Плевенската филхармония, филхармоничния квартет „ГеоМарЧаЛо“ и водещия Драгомир Драганов. След него от 9 до 11 юли е Фестивалът за куклено изкуство „Шарено петле“. Концертът на Дани Милев Бенд е очакван на 16 юли /21.00 ч/. Единственият фолклорен спектакъл ще бъде на 21 юли /20.30 ч/ от Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев“ – „На мегдана“. Веднага след него е програмата за почитателите на филмовото изкуство. Лятната кинопанорама, наречена „Исторически филми в Историческия музей“, е на 22, 23, 24, 25 юли /21.00 ч/. След това феновете на Стефан Вълдобрев ще имат среща с него. Тя е със свободен вход и е насрочена за 28 юли /20.30 ч/. Авторът ще представи лично своята „Книга за песните“, излязла съвсем наскоро от печат. Последният ден на юли – 31 /19.00 ч/, е посветен на руска програма, в която ще прозвучат песни от руски филми. Билетите са пуснати в продажба на касата на читалище „Съгласие“.
През август засега има само едно събитие. На 24 август е концертът на световноизвестния български цигулар Веско Ешкенази с Плевенската филхармония.
Афишът през септември включва четвъртото издание на Международния есенен джаз фестивал „Плевен 2020“ на 11, 12, 13 септември. Финалът на 18 септември е отреден за концерта на Хилда Казасян с Плевенска филхармония.

БТА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук