Начало Новини.бг Община Казанлък получи финансиране за проекта „Изграждане на социални жилища“

Община Казанлък получи финансиране за проекта „Изграждане на социални жилища“

619
0

На 30 юни 2020 г. бе подписан Административният Договор за проект „Изграждане на социални жилища“. Инфраструктурният проект предвижда ново строителство на общо 10 броя социални жилища за социално слаби хора.

Чрез изпълнение на проект „Изграждане на социални жилища“ ще бъде създадена подходяща социална инфраструктура, която да осигури нормални условия на живот на уязвими, малцилствени и социално слаби групи, хора в неравностойно положение сред населението на община Казанлък.

Къщичките ще бъдат изградени в 4 общински имота на територията на град Казанлък:

– ул. „Петьо Ганин“ № 2, № 5 и № 7, където ще бъдат построени три еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи.

– ул. „Козлодуй“ № 10, където ще бъдат построени две еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи.

Социалните жилища са вид общински жилища, но като задължителни условия към бъдещите потребители ще бъдат поставени условия за включване в образователния процес, заетост, здравеопазване и други.

Договорът е за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.024-0005-C01 между Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Казанлък. 100% безвъзмездната финансова помощ възлиза на 1 288 120,54 лв. Срокът за изпълнение на всички дейности по проекта е 24 месеца, считано от 30 юни 2020 г.

На следващ етап на проекта предстои работа с целевите групи, които ще имат право на настаняване в новоизградените социални жилища.

Пресцентър на община Казанлък

Kazanlak.com;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук