Начало Култура.бг С оперни арии Капана казва „Не“ на чалгата

С оперни арии Капана казва „Не“ на чалгата

608
0

С оперни арии в неделя вечерта пловдивският квартал „Капана“ ще каже „Не“ на чалгата. Около тази идея се обединиха почти всички търговски и арт обекти в квартала на творческите индустрии, какъвто имидж гради емблематичната за Пловдив зона.

Елегантният класически концерт ще бъде в отговор на шумно поп фолк парти на открито, което скандализира почитателите на Капана.  

„ В Капана няма място за чалга. Няма и да има!”. , казват занаятчии, собственици на заведения и търговски обекти. Всички те ЗАЕДНО решиха да отговорят на случилото се на известния като „Широкото” площад преди няколко дни. Те твърдо заявяват, че в рамките на последните пет години Капана се превърна в символ на културното и градско развитие на Пловдив. И че там важат естетически правила, които  не трябва да бъдат пренебрегвани.

За да се извинят на посетителите си за случилото се миналата неделя, обектите в Капана поканиха Опера Пловдив за музикално събитие на същия площад – „Широкото”.

В неделя, точно в 20 ч., солистите Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова и Август Методиев ще изпълнят класически арии на обичани опери и оперети. Ще ги подкрепи роялът на Ралица Ботева.

Капана кани всички в неделната вечер да се насладят на класическата музика и да заявят. Нека ЗАЕДНО да заявим, че има граници, които не трябва да се прекрачват.

monitor.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук