Начало Новини.бг 140 години военни окръжия

140 години военни окръжия

577
0

140 години от създаването на военните окръжия в България бе отбелязана вчера в Русе. Пред сградата на окръжието се проведе ритуал и бе открита паметна плоча, посветена на събитието.
Епидемичната обстановка в страната провали предвидената дискусионна кръгла маса, посветена на историята на военните окръжия в страната, но пък на открито, пред сградата на Военното окръжие в Русе на ул. „Княжеска“ се строиха военни формирования и духов оркестър, за да отбележат подобаващо годишнината.
На тържеството присъстваха областният управител Галин Григоров, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов, началникът на Централно военно окръжие полк. Георги Петков, началникът на русенското Военно окръжие полк. Цанко Недев, както и много други гости от Министерството на отбраната, кметове на общини и ръководители на институции от региона.
В началото на тържеството бе пресъздадена сцена от обявяването на царския указ, с който се създават окръжията в България. Това се случи на мястото, на което е бил княжеският дворец в Русе.
Във фоайето на Доходното здание в Русе е подредена  тематична изложба, посветена на събитието.

Радио Шумен;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук