Начало Новини.бг МВР шефът честити празника на полицаите, те излизат на протест

МВР шефът честити празника на полицаите, те излизат на протест

671
0

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов честити 141-годишнината от създаването на ведомството на колегите си, макар че традиционните чествания са отменени заради пандемията от коронавируса. Синдикатите в МВР обаче ще излязат днес в 13 ч. на протест, съобщи Българското национално радио. 

Причината е недоволство от работата на дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството.

„Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Независимо от това съм убеден, че всеки носи празника в сърцето си – с гордост от осъзнатия избор да бъде част от МВР“, пише той в обръщението си до служителите.

“Чест е за мен да Ви поздравя със 141-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи. Във времето извървяхме нелекия път на утвърждаване и обновяване, но съхранихме своята мисия – в името на закона и на обществото. Благодаря Ви за усилията, постоянството и отговорността, с които денонощно работите на първа линия – да служите на хората, да осигурявате помощ в кризисни ситуации, да пазите спокойствието и вътрешния ред в държавата, да защитавате границата ни, да доказвате страната ни като достоен партньор в европейското семейство!“, отбелязва Маринов.

monitor.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук