Начало Култура.бг Балетът „Лебедово езеро“ бе поставен на брега на ез. Панчарево като част...

Балетът „Лебедово езеро“ бе поставен на брега на ез. Панчарево като част от летния фестивал „Музи на водата“ (ВИДЕО)

748
0

За първи път в България „Лебедово езеро“ бе поставено на брега на истинско езеро като част от летния фестивал на Софийската опера и балет „Музи на водата“. Ето какво разказаха пред камерата на Канал 3 за рубриката на „Изкуство по време на пандемия“ и Ивелина Кунчева някои от участниците.   Акад. Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет сподели: „Започваме серия спектакли в киноцентър Бояна, съвместна програма с тях. Опера и кино се събират заедно на Римския площад“.   Марта Петкова е примабалерина на Софийската опера и играе главната роля в спектакъла. Ето какво каза тя:   „Много са различни образите на Черния и на Белия лебед, „Лебедово езеро“ е бисерът на целия класически репертоар, носи една магия. Имаме голям страх от влагата, защото танцуваме до вода, вятъра също сме зависими“.  

„Доста сложна и драматична роля е принцът“, каза Никола Хаджитанев, премиер-солист на Националния балет. „Технически имаме сложни елементи, партнирането, един от тежките спектакли, доста дълъг като времетраене и като физическо натоварване. В спектакъла хем сме запленени от белия лебед, хем виждаме черния, който също носи своята енергия, сложна драматична роля“, заяви още той.  

На откритата сцена до ез. Панчарево предстои да бъдат представени още спектаклите „Рейнско злато“, „Кармина Борана“, „Зорба Гъркът“, а на 10 юли ще има ново представление на „Лебедово езеро“. 

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук