Начало Новини.бг Карлово поиска от Пътната агенция ремонт на Околовръстното

Карлово поиска от Пътната агенция ремонт на Околовръстното

635
0

Карлово поиска  в проекта за ремонт на участъци от Подбалканския път да бъде включен и Околовръстният път на града. Трасето е изключително важно, по него преминава транзитния поток от автомобили в региона и по цялото направление София-Карлово-Бургас. Този път дава и облика на Розовата долина, припомни кметът на Карлово. Кабаиванов  се обърна за това към председателя на УС на АПИ инж. Георги Терзийски и към областния управител Дани Каназирева.

Кметът на най-голямата община на север от Пловдив се пребори за ремонт на два участъка от Подбалканския път. Дейностите ще стартират през септември. Това са отсечките Карлово-с. Васил Левски и Певците-Карлово. Кабаиванов обаче настоява  Околовръстният път в Карлово също да бъде включен в проектирането и ремонта, като изключително важна част от целия път от София до Бургас.

Той  се срещна с екипа инженери  Гинка Маринова и  Маргарита Попиванова от „Европейски пътища“ АД – фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа в Област Пловдив и инж. Нели Вукова от фирма „Пътпроект София“ – проектант на отсечката с. Певците – с. Васил Левски от републиканския път I-6 София – Бургас. Увериха ме,  че в средата на  август ще бъде готово проектирането на двата участъка от пътя и от септември се очаква ремонтът да започне, заяви пред „Марица“ Кабаиванов. Първият етап е  гр. Карлово – с. Васил Левски, вторият – с. Певците – гр. Карлово. Но по време на срещата кметът е бил уведомен, че от проектирането  и ремонта на пътя е изключен участъкът от 254км + 267км до 257км + 129км  – Околовръстен път на Карлово. 

Затова Кабаиванов е изпратил писмо до инж. Георги Терзийски – председател на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура  с копие до областния управител на област Пловдив Дани Каназирева.В него той  настоява Околовръстният път в  Карлово, с дължина около 3 350 м, да бъде включен в проектирането и ремонта на участъка.

В момента основата на участъка е с недостатъчна товароносимост и не отговаря на изискванията за първокласен път, посочи кметът на Карлово. Последният ремонт на отсечката е извършен през 2007 година, когато е преасфалтиран износващият слой, по проект и със средства на община Карлово.

На проведена среща с областния управител Дани Каназирева д-р Кабаиванов я е информирал за важността на пропуснатия за ремонт участък. Тя е изразила пълна подкрепа на искането на кмета на община Карлово.

Марица;РодБГ

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук