Начало Новини.бг Кметът на Перник: Не мога да дам вода на Радомир

Кметът на Перник: Не мога да дам вода на Радомир

662
0

Не зависи от кмета на Перник да даде вода от язовир Студена за Радомир. Мога да помогна със съвети и морално. Но помощта се дава от министерствата и кметът на Радомир трябва да ходи всеки ден, ако трябва, за да реши проблема с водната криза.

Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред Нова телевизия по повод писмо на общинския съвет на Радомир до община Перник да разрешат черпене на вода от съоръжението „Крапец”, изградено за аварийно ползване от водата, постъпваща в яз. Студена. „Нашето предложение е да се използва частично „Крапец”, за да запушим липсата на 70 000 куб.м , имаме изготвен проект и финансиране за довеждащ водопровод“, заяви кметът на Радомир Пламен Алексиев. Не отговаря на истината казаното от министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Не е истина, че „Крапец” може да застраши водата на Перник, коментира той като се оплака, че екоминистерството не отговорило на нито едно от писмата му с предложение за решаване на водната криза на Радомир.

Докато съм кмет, Перник няма да остане без вода, каза Владимиров и обясни, че в яз. Студена в момента има 21 млн.куб.м вода, тоест за година напред Перник е осигурен с вода дори капка да не влезе в язовира. Но от мен не зависи да подам вода на Радомир,” каза Владимиров. Изграденият допълнителен водопровод изпълни своето предназначение. Около 30 000 души ползваха вода от него. В момента няма смисъл да се използва вода от тази тръба, тя ще бъде за аварийни нужди . Има достатъчно вода в яз.Студена, обясни кметът на миньорския град. 5000 лева брутно или 4500-4600 лева след удръжки е заплатата , предложена за кмета на Перник. Но въз основа на нея увеличение получават и общинските съветници , поясни той.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук