Начало Новини.бг Младеновски отказа да оглави КЕВР

Младеновски отказа да оглави КЕВР

648
0

Пламен Младеновски се отказва от номинацията на ГЕРБ за председателския пост в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това съобщи председателя на енергийната комисия в парламента Валентин Николов в профила си във Facebook.

“Здравейте приятели! За мое най-голямо съжаление, Пламен Младеновски заяви, че ще се оттегли от процедурата за избор на председател на КЕВР! Неговите мотиви са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества! Пожелаваме успех на Пламен! Ще бъде стартирана нова Процедура!”, написа Николов.

Припомняме, че съмненията, че председателският пост се гласи за конкретен човек се появиха, след като управляващите намалиха изискванията за кандидатите – конкретно за стаж. Николов отговори на тези обвинения с необходимостта да се разшири кръга на кандидатите и да се даде път на младите, пише economic.bg.

При стартирането на процедурата се спекулираше, че ГЕРБ искат да сложат на председателския пост именно Пламен Младеновски, който в момента е директор на дирекция „Електро- и топлоенергетика“ в енергийния регулатор. В крайна сметка той беше единственият кандидат – останалите партии не дадоха свои предложения до изтичането на крайния срок. Сега ще започне нова процедура.

standartnews.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук