Начало Доктор.бг Расте броят на заболелите от COVID-19 абитуриенти във Велико Търново

Расте броят на заболелите от COVID-19 абитуриенти във Велико Търново

655
0

Кметът на старата столица Даниел Панов е под карантина

Расте броят на заболелите от COVID-19 абитуриенти във Велико Търново. Каква е точната бройка на младежите с коронавирус обаче няма информация, защото голяма част от зрелостниците и придружителите в празничната вечер са от други населени места на страната. Освен това РЗИ във  Велико Търново също е под карантина и не може да потвърди кой е първоизточникът на инфекцията. В изолация за 14 дни е и кметът на старата столица Даниел Панов, чиито син също беше абитуриент.

„Сградата на общината е дизенфекцирана, предприети са всички необходими санитарни мерки. Кметът Панов се е самоизолирал, защото по време на царските дефилета на крепостта Царевец, е присъствал на церемонията и се е снимал с младежи. Тестът му обаче е отрицателен. Ще бъде на работа на 16 юли. Два дни преди баловете ние подготвихме писма и ги изпратихме до всички заведения, в които трябваше да има празненства. Всички мерки бяха взети. Всички заразени учители са в добро състояние”, коментира пред „Труд” зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Той допълни, че се поддържат връзки с университетите относно кандидатстудентската кампания.

„Висшите училища проявяват разбиране и ще бъде организирана допълнителна сесия, в която те да могат да кандидатстват”, заяви проф.Камарашев.

Официалните данни сочат, че регистрираните до момента случаи на заразени с коронавирус във Великотърновска област са 58.

Труд;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук