Начало Новини.бг Борисов след разпита в спецпрокуратурата: “Вече всички са доволни, казах каквото знам”

Борисов след разпита в спецпрокуратурата: “Вече всички са доволни, казах каквото знам”

719
0

“Вече всички са доволни, казах каквото знам”, категоричен бе Борисов, който се познава с братя Бобокови над 10 години. С Атанас Бобоков премиерът не се познава, но на Пламен Бобоков е оказвал съдействие и е бил в негови делегации зад граница по предложение на работодателските организации.

“Винаги съм считал, че е почтен човек и многократно съм водил комуникации с него. С Атанас Бобоков никога, но пак повтарям – всичко е било в сферата на това, което законът позволява”, отбеляза Борисов.

На въпрос за либийския кораб Бадр, Борисов заяви, че прокуратурата го е питала и за това. “Единственото, което сега не мога да си спомня – дали с смс-и или с обаждане, но ми каза, че могат да обявят България за пиратска държава и едва ли не е отвлекла кораба. Единствено, което съм правил е, че съм говорил с либийския колега, изяснихме случая и оставихме на съда да се произнесе”, обясни премиерът.

Борисов подчерта, че оттогава корабът няколко пъти си сменял името, флаговете и собствеността. Единствено, което съм разпоредил е Гранична полиция да го пази и в момента корабът е котва в Бургас. Имаме ли съдебно решение ще го изпълним, каза премиерът в заключение.

Борисов не отговори на въпрос дали се притеснява от главния прокурор Иван Гешев.

На 2 юли бизнесменът Пламен Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. точно по повод на случая с либийския танкер “Бадр”.

Преди това прокуратурата разкри и чатове между Бобоков и президента Румен Радев, които са на по-интересни теми. Бобоков си чател и с Деси Радева.

zarata.info; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук