Начало География.бг Едва 20 на сто от леглата в Шабла ще останат празни

Едва 20 на сто от леглата в Шабла ще останат празни

605
0

4-членно семейство летува за 20 лв. на ден Едва 20 на сто от леглата в Шабла ще останат празни през тазгодишния летен сезон, предаде БНТ. Морската община е фаворит за почивка на българи и румънци. Въпреки възможността противоепидемичните мерки да бъдат удължени, в Шабла очакват добър туристически сезон.

Нашенци много често избират северното ни Черноморие заради дългата плажна ивица, красивите дюни, тишината и липсата на презастрояване. „Шабла, Крапец, Езерец са все дестинации, в които по мои наблюдения се увеличават клиентите“, коментира Николай Александров, който е собственик на туристическа база.

През последните 5-6 години туристическият бранш в морския град разчита основно на българи и румънци през лятото. Тази крайбрежна част е предпочитана и от много хора с по-ниски финансови възможности.

По думите на Александров в Шабла има бунгала, където четиричленно семейство може да летува за 20 дни на ден. Интересът към мястото остава изключително голям и заради организираният туризъм от чужбина. „Имаме информация, че текат записвания, че редовните клиенти, които посещават местата за настаняване, ще дойдат и тази година, така че може да се очаква поне 70-80% заетост“, обобщи кметът на община Шабла Мариян Жечев.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук