Начало Новини.бг „Републиканска“ става двупосочна в участъка между Обредния дом и Военния клуб

„Републиканска“ става двупосочна в участъка между Обредния дом и Военния клуб

603
0

В сряда, 8 юли, ще бъде затворена улица „Републиканска“, от кръстовището на ул. „Булаир“ до кръстовището на ул. „Отец Паисий“. Затварянето на участъка е във връзка с реализацията на дългоочакваната нова организация на движението по улицата. Предвижда се тя да стане двупосочна в участъка от ул. „Отец Паисий“ (Обреден дом) до „Военен клуб“, съобщават от пресцентъра на Община Кърджали.
От Община Кърджали се обръщат към шофьорите на МПС да не паркират в посочения участък от улицата, за да не пречат на маркировъчните дейности.

Въпросът с двупосочното движение в определен участък на ул. „Републиканска“ бе поставян често в Комисията по безопасност на движението, както от неправителствени организации, така и от граждани.
От страна на Община Кърджали бяха предприети съответните действия свързани с изготвянето на проект за участъка и въвеждането на двупосочна организация на движението, се посочва в съобщението.
Двупосочната организация е с цел облекчаване на трафика по ул. „Сан Стефано“ и ул. „Екзарх Йосиф“ от автомобилите в посока кв. „Възрожденци“. Планът е съгласуван и със сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР Кърджали.

24Rodopi;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук