Начало Новини.бг Чистят ударно шахти

Чистят ударно шахти

565
0

Община Велики Преслав започна кампания за почистване, ремонт и подмяна на решетки и кофи по дъждоприемните шахти в града. До момента са обработени 106 съоръжения по 17 улици в старата столица.

„Заварих шахтите в окаяно състояние и затова предприехме тези мерки“, каза за Радио Шумен кметът на Велики Преслав Янко Йорданов.

„Непочистваните в продължение на няколко години дъждоприемни шахти създават сериозни затруднения и неудобства по време на дъжд, тъй като водните маси не се улавят и отвеждат от съоръженията, а се стичат по улиците. В тази връзка Община Велики Преслав е подела кампания по почистване, ремонт и подмяна на кофи на дъждоприемните шахти по уличната мрежа на града. За да бъде осигурен по-добър оток по време на дъжд, вече са обработени общо 106 съоръжения по улиците „Цар Асен“, „Милин камък“, „Ивайло“, „Стефан Гатев“, „Лазар Рачев“,  „Шишман“, „Хан Омуртаг“, „Н. Петрини“, „Симеон Велики“, „Ахелой“, „Софроний Врачански“, „Хан Крум“, „Рила“, „Стара планина“, „Камчия“, „Пирин“ и „Атанас Жечев““, посочи кметът Янко Йорданов.

Предстои почистване и ремонт на дъждоприемните шахти по улиците  „Тича“, Солунска“, „Патлейна“, „Хан Аспарух“, „Васил Левски“, „Панайот Волов“ и „Ал. Стамболийски“.

„До момента посочените улици представляват около 10% от цялата улична мрежа. При наличие на повече средства в бюджета на Общината кампанията ще бъде подновявана“, каза още Янко Йорданов.

Радио Шумен;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук