Начало Новини.бг Борис Бонев: София има план за адаптация към климатични промени, който не...

Борис Бонев: София има план за адаптация към климатични промени, който не се изпълнява

609
0

„Въпреки че има план за адаптация към климатични промени, които ще доведат до подобен тип феномени – чести интензивни валежи, нищо от този план не се реализира“. Това каза пред БНР Борис Бонев – общински съветник от „Спаси София“. Той посочи, че инфраструктурата на столичния град не се поддържа, шахтите често са запушени, има квартали без канализация. Бонев изтъкна обаче, че дъждът в понеделник вечерта е бил много силен и много малко градове и държави биха могли да се справят без проблеми с такова количество дъжд.

„Мерките, заложени в този план за действие, свързан с климатичните промени, са в правомощията на кмета, но остават само на хартия. Като общински съветник не съм коментирал този факт в Общинския съвет, защото не се беше случвало подобно нещо“.

По думите на Бонев управляващото мнозинство в столицата от ГЕРБ и ВМРО не изпълняват дори документите, които сами са приели.

В предаването „Преди всички“ общинският съветник от „Спаси София“ коментира, че Столичната община дори за това, за което е осигурила пари, не успява да го реализира. Според него става дума за липса на организация, а често и за липса на компетентност.

„Има проект за над 450 млн. лева, който е за изграждане на канализация в кварталите на София от Витошката яка, финансиран по европейските програми, който трябваше да започне да се реализира преди 2 години, но не се случва“, обясни Бонев.

Той се обяви категорично против намерението на Центъра за градска мобилност  да изтегли заем от 15 млн. лева заради загубите от коронакризата:

Не приемам някой да иска със заеми да покрива своите разходи, преди да е направил всичко възможно да оптимизира разходите си и да увеличи приходите си„.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук