Начало Новини.бг В Стара Загора премахват автомобили, излезли от употреба

В Стара Загора премахват автомобили, излезли от употреба

605
0

Девет автомобила от описаните тази година превозни средства, излезли от употреба, са принудително премахнати от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация. Над 90 превозни средства пък са доброволно предадени в център за разкомплектоване.

По процедура моторните превозни средства (МПС) преместването от държавна или общинска собственост започва с връчване на предписание на собственика, след което тече 14-дневен срок, в който е редно автомобилът да бъде премахнат.

Според нормативната уредба преместването му на друга локация, освен частен имот или специализирана площадка за разкомплектоване, не спира вече стартиралата процедура. Общината периодично организира заедно с представители на сектор „Пътна полиция“ и фирмата, поддържаща площадката за разкомплектоване, мероприятия по репатриране на отговарящите на критериите автомобили. Излезлите от употреба МПС, които се намират върху общинска или държавна собственост не са предадени доброволно от собствениците си в център за разкомплектоване, се транспортират принудително до такъв. Площадката се намира в кв. „Индустриален“ и за нея отговаря фирма „ДК Софтрейд“ ЕООД. Дейностите по третиране и оползотворяване на този тип коли са в изпълнение на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за излезлите от употреба МПС.

actualno.com;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук