Начало Новини.бг Обвиненият за изнасилването на 16-годишното момиче в Хасково е с 15 присъди

Обвиненият за изнасилването на 16-годишното момиче в Хасково е с 15 присъди

617
0

47-годишният хасковлия Стефан Стефанов, който е обвинен в изнасилването на 16-годишното момиче в центъра на Хасково е с 15 присъди досега.

Той е осъждан за кражби, грабежи, наркотици, причиняване на телесни повреди, като е лежал и в затвора, коментираха за Haskovo.info от прокуратурата. Днес при закрити врати Хасковският районен съд гледа мярката за неотклонение на Стефанов. Това стана чрез видеоконферентна връзка от ареста.

Haskovo.info припомня, че изнасилването станало около 5 часа в неделя в близост до паметника на Капитан Петко войвода. Тогава момичето се е прибирало към дома си. Тя е била на гости на свои близки. Стефан пък е бил на дискотека. Той нападнал момичето, заплашил го, че ще извади нож, удрял я, блудствал с нея и я изнасилил.

Сигналът в полицията е подаден по-късно от момичето. В района има камери за видеонаблюдение. Стефанов отчасти признал за стореното пред разследващите.

Ако бъде признат за виновен за блудството го грози затвор от 2 до 8 г., а за изнасилването от 3 до 10 г.

Съдът остави Стефанов в ареста, защото може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на престъпленията, в които е обвинен. Има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението може да бъде обжалвано пред Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info;РодБг

.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук