Начало География.бг ПЛАЖ ИЛИ ПАРКИНГ: Какво е бъдещето на защитения плаж Болата?

ПЛАЖ ИЛИ ПАРКИНГ: Какво е бъдещето на защитения плаж Болата?

661
0

Имаше напрежение и закани за протести заради новите санкции

Напрежение заради глобени шофьори на един от най-красивите ни северни плажове – Болата. Въпреки, че е защитена територия в резерват „Калиакра“, от години на плажа джипове и коли спират непосредствено до морето, а често пъти и в самата вода, за да свалят лодките си от колите. И така буквално са превърнали плажа в паркинг.

Глобиха шофьори, опитали да стигнат до Болата с коли

Властите в Каварна обаче започват да глобяват всеки, паркирал там, между 1000 и 3000 лева. Във вторник туристи там се оказаха неприятно изненадани, стигна се и до закани за протест. 

„Глобите не са наложени от община Каварна, а буквално от държавата, тъй като има паркирани коли на пясъчната ивици. Нарушава се законът за устройство на черноморското крайбрежие. Летовниците се оплакаха, че няма табели. Все пак сме в защитена зона, незнанието на законодателството не оправдава никого”, смята кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

Заливът Болата е застрашен от унищожение (ВИДЕО)

„Паркирането е забранено по смисъла на закона. Никой не го оспорва. Глобите в момента са справедливи, защото такова е законодателството”, заяви кметът на Българево Георги Янев. Според него е необходим диалог с всички компетентните институции.

NOVA;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук