Начало Новини.бг Адвокат: Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков отказва да съдейства на разследването

Адвокат: Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков отказва да съдейства на разследването

602
0

„Заявените неколкократно твърдения на защитата на обвиняемия Кристиан Николов е, че той е готов да съдейства на разследването се оказват някаква шега. Поведението му до този момент е коренно противоположно на заявеното. Искам да отбележа, че отказът му да участва в определени следствени действия – в експертизи, да дава сравнителни материали и други подобни неща, е негово право. Той може да откаже да съдейства и да не говори до края на процеса”, заяви пред Нова телевизия  адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков.

Oставиха в ареста Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

Защитникът коментира дали е станало ясно защо Николов не е спрял на светофара, на който се случи фаталният инцидент. „От досегашните данни по делото има информация, че непосредствено преди светофара той се е движил с определена скорост. Малко преди това, наближавайки светофара и автомобила, в който е бил Милен Цветков, скоростта се увеличава макар и малко. Няма действия от страна на обвиняемия да е предприел спиране”, допълни Менков.

Адвокатът каза още, че пробите на обвиняемия са потвърдили наличието на четири наркотични вещества. „Доказано е, че употребата на три от наркотичните вещества се е случила в рамките на 24 часа преди случилото се”, разясни защитника. 

Към момента на извършване на деянието няма данни Кристиан Николов да е бил невменяем. „Може би една от предпоставките или предположенията той да откаже да участва в съдебно-психиатричната и психологична експертиза е тази. Тя обаче може да бъде изготвена и без той да дава изявления пред вещите лица”, смята Менков. 

Според защитника на семейството на журналиста за деянието обвинението предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

TOPNOVINI.BG;RodBG

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук