Начало Новини.бг Община Харманли ще финансира изпълнението на 10 младежки проекта

Община Харманли ще финансира изпълнението на 10 младежки проекта

667
0

Община Харманли разгледа, одобри и ще финансира 10 от общо 16 постъпили проекта на неформални младежки групи /НФМГ/ в рамките на кампанията „Харманли на 510 години“, съобщиха от кметската управа. Предложенията са в съответствие с Общинския план за младежта на община Харманли за 2020 година.

С помощта на доброволния труд на одобрените младежки групи и финансовата подкрепа на общината се предвижда облагородяването на дворните пространства в детските градини „Ален мак“ и „Детски свят“ от две неформални младежки групи. Сред кандидатствалите и одобрените е още НФМГ „Слънчеви усмивки“ – с. Орешец, която ще обособи място за игри в парка на селото.

От НФМГ „Младите за Българин“ – с. Българин предвиждат облагородяване на парково пространство чрез почистване, озеленяване, пребоядисване и поставяне на ограда и осветителни тела. Младежките групи в селата Браница и Бисер имат за цел да осигурят по-голям контрол и сигурност в своите населени места, като закупят и монтират видеонаблюдение. Членовете на НФМГ „Върбовчета“ – с. Върбово, НФМГ „БОЙС“ – с. Иваново и НФМГ „Сръчните изворчета“ ще почистят любимите места за отдих и почивка в своите села, като за допълнително удобство ще монтират дървени беседки, допълват от общината.

Novini.bg;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук