Начало Новини.бг Пост на правосъдния министър взриви мрежата

Пост на правосъдния министър взриви мрежата

540
0

Бурни реакции след пост на правосъдния министър Данаил Кирилов във Facebook. Министърът ни представи своя интерпретация на случилото се край „летните сарай“ на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Припомняме, че съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и негови съпартийци се опитаха да стигнат до плажа в база „Росенец“ край Бургас, но не бяха допуснати от охранителите. Стигна се до пререкания и жалби в полицията.

Публикуваме целия пост, защото не искаме да изпуснете нищо. Ето как Данаил Кирилов е видял ситуацията, визирайки Христо Иванов: „СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността … и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост“.

И продължава: „Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната – напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната – и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий… Язък, казано на Бг. Ся един по-нисък генерал от мен ще остане неудовлетворен: нема жертви, геройството остава съмнително“.

„Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна – нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни. Съмнителна е тая “резиденция”, ако е на “почетния Председател”, да го ожалиш, Прокопиевата далеч по-фешън“, коментира Данаил Кирилов.

Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни , ама нейсе. Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде“, завършва разказа си правосъдният министър.

TOPNOVINI.BG;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук