Начало Новини.бг РЗИ във Варна изнемогва, областният търси помощ от Общината

РЗИ във Варна изнемогва, областният търси помощ от Общината

582
0

За щастие имаме под 20 човека с коронавирус в болницата, коментира Стоян Пасев

Трябва да спазваме мерките, които препоръчва Националния щаб. Все пак туристическия сезон започна, като очакваме чартърните полети да се увеличават. Провели сме разговори и с община Варна, тъй като РЗИ искат допълнителна помощ, защото предстои да се увеличи пътникопотока през летището и натоварването ще се увеличава. Ролята на областния управител е да след дали може да се справи с всички тези случаи, като за щастие във Варна имаме под 20 човека в болницата. Разполагаме с леглова база, като в Инфекциозното отделение има 70 легла

Трябва да се учим да живеем с коронавируса, защото другата алтернатива е затваряне вкъщи. Това коментира областният управител на Варна Стоян Пасев, цитиран от Агенция „Фокус“. Пасев благодари на всички кметове в областта, които се опитват да не допускат масови мероприятия.

„Знаете, че през миналата седмица кметът на община Бяла отмени форум посветен на читалищата, в който трябваше да участват минимум 4000 човека. Така че благодаря на всички. Трябва да спазваме мерките, които препоръчва Националния щаб. Все пак туристическия сезон започна, като очакваме чартърните полети да се увеличават. Провели сме разговори и с община Варна, тъй като РЗИ искат допълнителна помощ, защото предстои да се увеличи пътникопотока през летището и натоварването ще се увеличава. Ролята на областния управител е да след дали може да се справи с всички тези случаи, като за щастие във Варна имаме под 20 човека в болницата. Разполагаме с леглова база, като в Инфекциозното отделение има 70 легла“, каза още Стоян Пасев.


Той добави, че покрай абитуриентските балове са били взети допълнителни мерки за безопасност, но предвид естеството на празника вероятно на много места мерките са били нарушени.
 

„Силно се надявам да нямаме заболели абитуриенти. По отношение на пенсионерите мога да кажа, че те наистина още в първия ден на получаването на пенсиите се струпват пред пощата, което е сериозен проблем. Направихме организация между институциите, за да не стига до струпване на много хора, но Вие знаете, че първите 1-2 дни винаги има по 150-200 човека, които чакат на опашка да си вземат пенсиите“, каза още Пасев

Черно море;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук