Начало Новини.бг В Кърджалийско три институции ще следят за спазване на новите противоепидемични мерки

В Кърджалийско три институции ще следят за спазване на новите противоепидемични мерки

590
0

В област Кърджали започва съвместна операция на три институции за спазване на новите противоепидемични мерки. В нея ще участват полицаи, експерти от Регионалната здравна инспекция и представители на Агенцията по безопасност на храните. Ще се следи работата на дискотеки, нощни клубове и барове дали приемат клиенти на закрито, както и провеждането на групови тържества с повече от 30 души. Един от акцентите на проверките ще са и спортните прояви, които трябва да са без публика. Контролът е до отпадане на временните мерки, като за нарушителите ще има санкции.

Всички, които се завръщат от Турция, да имат срок от 6 часа за придвижване до посочени от тях домашен адрес. Тази препоръка отправи Областният кризисен щаб в Кърджали на извънредно заседание заради усложнената епидемична обстановка. В района се отменят традиционните селищни празници, събори и други масови прояви. За да не се претовари областната болница, пациенти с Covid-19 ще се приемат в общински лечебни заведения. 

В момента в Инфекциозното отделение в Кърджали са настанени 11 болни при капацитет от 14 легла. От болницата настояват за още 14 легла при евентуално рязко увеличаване на пациентите. Откритите днес нови случаи са четири, взети са над 70 проби на контактни лица. 40 от тестовете са извършени в голямо промишлено предприятие, където беше установена една от положителните проби за Covid-19.

БНРХоризонт;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук