Начало Новини.бг В Плевен завършиха възстановителни работи на язовир в парка „Кайлъка“

В Плевен завършиха възстановителни работи на язовир в парка „Кайлъка“

721
0

В Плевен са завършени възстановителни работи на преливник, отводняващ канал и подпорна стена на язовир в парк „Кайлъка“, съобщи областната администрация.

Областният управител Мирослав Петров и народният представител Пламен Тачев са прерязали лентата на ремонтирания язовир „Тотлебенов вал“. Гости са били председателят на Общинския съвет Мартин Митев и прокурорът от Окръжна прокуратура Иван Шарков.

Директорът на „Напоителни системи“ – Плевен Иваничка Райчева е обяснила, че възстановяването на преливника на язовира е извършено по нова технология с геомембрана. Ремонтиран е отводняващият канал като са реновирани стените му. Възстановен е изцяло и каналът за напояване, който завирява язовирите Мъртва долина Едно и Две. Укрепено е дъното в горната част на язовира, под преливника на яз. „Кайлъка“.

Проблемът е бил поставен на вниманието на междуведомствената комисия в МОСВ, за да се намери финансиране за ремонта на язовира. Успешното изпълнение на ремонтно-възстановителните работи ще гарантира недопускане заливане на парк „Кайлъка“, се посочва в съобщението на областната администрация.

novini.bg;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук