Начало Uncategorized ЕСЕНЦИАЛНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ: ЗАЩО СЕ НУЖДАЕМ ОТ ТЯХ, КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ?

ЕСЕНЦИАЛНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ: ЗАЩО СЕ НУЖДАЕМ ОТ ТЯХ, КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ?

685
0

Когато човек иска да се освободи от излишно тегло, най-малкото от което мисли, че се нуждае са мазнини! Добре е да се има предвид, че като абсолютно необходими за живота хранителни вещества, мастните киселини често се пренебрегват при провеждането на програми за отслабване, тъй като някои от тях могат да се намерят само в храни, трудно асоциирани с режим за намаляване на теглото – ядки, семена, масла и др.

Липсата, особено на есенциални мастни киселини (ЕМК) може да предизвика окапване на косата, суха кожа, констипация, трудно заздравяване на рани, кожни проблеми и други още по-сериозни неразположения. В допълнение на това, когато тялото почувства недостиг на хранителни вещества, от които се нуждае, за да е здраво, то има склонност да натрупва излишества като собствената ни мастна тъкан!

Мастните киселини са неделима част от здравословния метаболизъм в тялото ни, и ако не поемаме достатъчно ЕМК с всекидневната храна, то няма да елиминира мастните натрупвания, с които искаме да се разделим, дори и да избягваме мазнините напълно.

❓Какво да направим, за да си гарантираме достатъчно ЕМК?

Най-лесният и сигурен начин, за да сме уверени, че сме си осигурили пълния набор и достатъчно количество незаменими есенциални мастни киселини е да приемаме отговорни хранителни добавки!

AquaSource Комплекс Мастни киселини

Това е не само най-лесният, но и най-ефективен начин. В днешно време на масирана преработка и рафиниране на продуктите ЕМК или се загубват или се трансформират в токсични съставки. За да отслабнем също така би трябвало силно да намалим приемането на топлинно обработени и промишлено произведени (т.е.повредени) мазнини, каквито са маргаринът и всички мазнини в готвените храни. Да сменим слънчогледовото олио със зехтин.

Ако разчитате само на ленено масло като източник на омега-3 и омега-6 – задължителното условие е да ползвате студено пресовано, с произход на семената от северните страни. Не забравяйте, че лененото олио е сравнително нестабилно при излагане на светлина, топлина и кислород, и в никакъв случай не подлежи на термична обработка!

Стефка Братоевска

Независим дистрибутор на АкваСорс, тел. 0899641530

РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук