Начало Новини.бг Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“, но без задръствания

Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“, но без задръствания

573
0

Интензивен е трафикът на граничния пункт „Кулата“ – “Промахон“ в петъчната сутрин, но камионите и леките автомобили се придвижват бързо. Засилени са и мерките за здравен контрол на гръцка територия.

Периодично има леко натрупване на коли по трасето на автомагистрала „Струма“ преди зоната за граничен контрол на “Кулата“, но колоната бързо се стопява. След засилените мерки за здравен контрол на гръцките власти на „Промахон“ вече има няколко медицински екипа, които правят PCR тестове на влизащите туристи, като заявката е за поне 3000 проби на ден. Тестването става бързо, както и записът на данните от формулярите за локализиране на пътници с персоналните QR кодове. Резултатите излизат в рамките на един ден и се получават като съобщения на телефона. При положителен резултат вариантите са два – хората или се връщат у дома, или се поставят под карантина за 14 дни в специализирани карантинни хотели.

Рекордният брой заразени у нас през последното денонощие не отказа сънародниците ни да почиват на Беломорието, макар че някои се притесняват южната ни съседка да не наложи временна забрана заради това. Такива индикации към момента обаче няма.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук