Начало История.бг Втори лъч тръгна от Плевен за Карлово като част от националния туристически...

Втори лъч тръгна от Плевен за Карлово като част от националния туристически поход „По стъпките на Апостола“

655
0

Плевен, 13 юли /Малин Решовски, БТА/
Втори лъч тръгна днес от Плевен за Карлово като част от националния туристически поход „По стъпките на Апостола“, съобщиха организаторите.
Ръководител на тази група туристи е Асен Вълов, а маршрутът предвижда да преминат през Средна гора, за да стигнат до родното място на Левски.
Останалите пет лъча ще тръгнат на 15 юли. Всички ще се съберат утре – 14 юли, в 18.30 часа, пред монумента на Левски в центъра на Плевен, за да поднесат цветя на признателност. Така ще бъде дадено официално началото на 26-ия възпоменателен поход „По стъпките на Апостола“, организиран с подкрепата на община Плевен. В него са се включили туристи, предимно млади хора, от София, Плевен, Карлово, Никопол, Видин, Шумен, Велико Търново и други градове. Те ще преминат Балкана по седем маршрута, за да се срещнат в Карлово на 18 юли – денят на рождението на Васил Левски (18 юли 1837-18 февруари 1873), и да участват в тържествата, посветени на героя.
Най-малки участници в похода са четиригодишните Йордан и Борис от София, а най-възрастните са учителят по история, сега пенсионер, Васил Копчев – учредител на похода, и Васил Чардаклиев – потомък на Васил Левски.

БТА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук