Начало Спорт.бг Градският плувен басейн в Асеновград изряден, мерят температурата на всеки

Градският плувен басейн в Асеновград изряден, мерят температурата на всеки

605
0

Градският плувен комплекс в Асеновград е изряден, установи проверка. Инспекцията е проведена от представители на Българския червен кръст (БЧК), Регионална здравна инспекция – Пловдив (РЗИ), Филиала на Център за спешна медицинска помощ (ФЦСМП), Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Асеновград и РУ – Асеновград.

Пробите, които са взети от водата в двата басейна на комплекса, са били без забележка. От отварянето на обекта до момента три пъти е изследвана водата. Проби ще продължат да се взимат периодично. Направен е оглед по отношение безопасността на гражданите при ползване на площите и помещенията.

Поставени са 4 табели с мерки, които е препоръчително да се спазват от плажуващите – да се спазва социална дистанция, да не се разместват шезлонгите, а хората да мият ръцете си с вода и сапун и т.н. Обектът разполага с два оборудвани медицински пункта и с 2 медицински лица. На входа е поставен дезинфектант така, че всеки посетител да може да дезинфекцира ръцете си при влизане, след което му се измерва и температурата.

Два пъти месечно (на всеки 2 седмици) се прави дезакаризация на площите. За безопасността на плажуващите се грижат четирима спасители. Те са разпределени в 2 смени по двама (един за детския басейн и един за басейна за възрастни), като междувременно следят и за спазването на противоепидемичните мерки, от страна на посетителите.

Обектът се дезинфекцира на всеки два часа, а шезлонгите – и след всеки посетител. От РЗИ бе извършена проверка и на препаратите, с които се извършва третирането на площите, като отново не са отправени забележки или предписания.

Пловдив Прес;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук