Начало Култура.бг Деца рисуваха върху асфалт във Видинското село Ясен

Деца рисуваха върху асфалт във Видинското село Ясен

614
0

Конкурс за рисунка върху асфалт събра деца и възрастни на площада в малкото село Ясен (община Ново село). В инициативата, наречена „Щастливо детство“, участваха 15 деца на възраст от 3 до 14 години.  Те използваха цветните тебешири, за да нарисуват своята представа за щастливото детско лято. Конкурсът бе открит от Латинка Петрова – член на Читалищното настоятелство и секретар на Общинската комисия за борба с противообществените прояви сред малолетни и непълнолетни. Тя обяви темата и условията като обясни, че се приемат всички цветни фантазии, свързани с щастливото детско лято. В детските рисунки бяха изобразени любимото село, семейството, детската игра на криеница, любими герои и футболисти. Тричленно жури,с председател Вероника Витомирова и членове Надка Кръстева – председател на читалището, и Елеонора Бондова – гост от новоселското читалище, определи победителите. Първо място бе присъдено на Радостин Радославов за рисунката „Това е Ясен“, второ място зае Денислав Илиянов за картината „Любими герои“, а със своите „Цветя“ Денислава Димитрова се нареди на трето място. Награди имаше и за всички участници – скицници, химикалки и пликове с лакомства, а членовете на Читалищното настоятелство, майките и бабите бяха отрупали маса със сладкиши за всички присъстващи. Един от по-малките участници 6- годишният Кристиян, обясни, че много се е забавлявал:
„Още съм в детската градина. Ще ставам първи клас .Това е дърво, това е майка ми, баща ми, слънце с усмивка, облаци, къща, комин, който пуши и покрив. Преди ми беше скучно да рисувам. Сега да рисувам с децата ми е приятно.“

Организаторите не скриха, че имат идеи и за други инициативи на открито, с децата през лятото. В момента те подготвят конкурс за най-добър разказвач. 
Конкурсът „Щастливо детство“ бе спонсориран от Вероника Витомирова – местен земеделски производител.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук