Начало Доктор.бг Лекарски призив към протестиращите: Спазвайте трите „Д“-та

Лекарски призив към протестиращите: Спазвайте трите „Д“-та

750
0

Българският лекарски съюз излезе с призив към протестиращите в София, а и в страната, да спазват противоепидемичните мерки, за да се съхрани здравната система на България от взрив на заразени с COVID-19.

„Вече няколко месеца сме изправени, като общество и здравна система, пред глобално предизвикателство – пандемията от COVID 19. Прави се всичко възможно, за да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия“, пише медиците в декларацията си.

„БЛС с тревога следи нарастващия брой на новодиагностицирани с COVID-19.

Спазването на противоепидемичните мерки – дистанция, дезинфекция и дисциплина е изключително важно, за да се овладее тази негативна тенденция. За съжаление, след масовото недоволство от последните дни, станахме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Факт, които неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на заразените и до натоварване на здравната система.

БЛС призовава всеки, който изразява своята свободна воля да не забравя и личната си отговорност за своето здраве и за това на околните.

Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система.

Нека поемем своята лична отговорност, нека съхраним здравето си, нашето и това на близките ни“, апелират още от Лекарския съюз.

bntnews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук