Начало Новини.бг Протест срещу правителството в Благоевград

Протест срещу правителството в Благоевград

598
0

публикувано на 12.07.20 в 19:31

На фона на многохилядните протести в столицата, в Благоевград протестът беше малоброен. Хора на различни възрасти се събраха днес пред Общината, за да протестират срещу корупцията и начина на управление в страната.

Самата система на управление в България, всичко е корумпирано. Прокуратура, съдилища, всичко е корумпирано. Никой не разследва мафията„, каза един от протестиращите.

Ако г-н Премиерът и г-н Президентът не намерят общ език, тогава по никакъв начин няма да се оправи тази държава. Ако не могат да се справят с държавата и двамата да си подадат оставките„, призова управляващите благоевградчанка, дошла да изрази недоволството си. 

Протестът в Благоевград днес беше мълчалив, но ако не постигнат целта си – оставка на правителството – протестиращите се заканиха на социални бунтове. 

Предстоят социални бунтове. Ясно е, че хората са настръхнали до ен-та степен и нещата са нетърпими. Надявам се да не ескалираме към радикални действия, но ако властта е толкова радикална, както снощните побоища, ще ставаме и ние радикални„, каза Калоян Ханджийски, общински съветник в Благоевград, който също подкрепи протеста.

Благоевградчани се събират на протестно шествие отново утре, в 18.00 часа, пред сградата на Общината.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук