Начало Култура.бг Софийската опера триумфира и на Римския площад в Киноцентъра Бояна

Софийската опера триумфира и на Римския площад в Киноцентъра Бояна

575
0

12 Юли 2020 | 18:46

/КРОСС/ С невероятния спектакъл на „Риголето“ от Верди Софийската опера и балет откри в петък вечер летния си фестивал „В полите на Витоша“ – Римски площад в Киноцентъра Бояна.

Приветствени думи към публиката отправиха зам.- кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, изп. директор на Ню Бояна Филм Студиос г-н Ярив Лернер и директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.Една от най-обичаните опери на маестро Верди, „Риголето“ винаги е вълнувала публиката във всички времена. Динамиката и внушението на спектакъла се разгърнаха в новите пространства на Римския площад, като истинска филмова продукция.

В ролята на Риголето гостува един от най-търсените вердиеви баритони в света – Владимир Стоянов, носител на титлата „Рицар на Верди“, който можете да гледате и тази вечер от 20.00 часа.

На диригентския пулт застана маестро Константин Тринкс. В ролята на Джилда – Диана Василева, Херцога на Мантуа – Даниел Дамянов.Великолепни солисти, хор и оркестър на Софийската опера, бяха коментарите.

Операта „Риголето“ ще бъде представена и днес на 12 юли, от 20.00 часа.

В съботната вечер зрителите имаха удоволствието да видят „Тоска“ от Джакомо Пучини с Радостина Николаева в главната роля. Участваха още – Костадин Андреев, Никола Мияйлович – Скарпия, Петър Бучков, Емил Павлов, Александър Георгиев, Ангел Христов, Илия Илиев, Антония Иванова.

Гост-диригент бе Григор Паликаров, а гост-сценограф – Миодраг Табачки. Художник на костюмите – Лео Кулаш, постановка – Пламен Карталов. Със специалното участие на Детски хор с диригент Таня Лазарова.

На 15 юли, сряда от 20.00 часа програмата продължава с операта „Атила“ от Джузепе Верди.

Софийската опера и балет ви очаква с перли от световната класика до 19 юли на Римския площад в Киноцентър Бояна.

Билетите са в продажба на касата на Софийската опера, както и онлайн на сайта на операта; Easy Pay, EpayGo и Eventim.bg. На мястото на събитието има позиционирана каса, която ще работи в дните на спектаклите.

Столична община и Центърът за градска мобилност удължават работното време на обществения транспорт (автобусна линия № 64) от Ню Бояна Филм Студиос до приключване на спектаклите.

Повече информация можете да намерите на сайта на Центъра за градска мобилност , www.operasofia.bg и Facebook профила на Софийската опера и балет.

CROSS;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук