Начало Новини.бг 4 години след убийството на ул. „Чая“ 44 в Стара Загора –извършителката...

4 години след убийството на ул. „Чая“ 44 в Стара Загора –извършителката е на свобода

570
0

4 години след брутално убийство извършителката /по него време ученичка в старозагорската търговска гимназия/ е на свобода и никой не е в състояние да каже кога и каква присъда ще и бъде наложена.

Казусът е от 25 юли 2016-а година, когато в дома си на старозагорската улица „Чая“ №44 издъхва от остра кръвозагуба в резултат на срязана с нож аорта на дясното бедро криминално проявеният и многократно осъждан Богдан Динев /Боньо Фаса/. Денонощие по-късно, придружавана от адвокат в полицията се предава извършителката-18-годишната ученичка Мария Гиздева, която прави частични самопризнания за случилото се в дома на 62-годишния рецидивист.Още тогава защитникът й  дава да се разбере, че тийнейджърката е действала в условията на самозащита, защото имало опасност да бъде изнасилена от домакина.

Три дни по-късно Гиздева излиза на свобода срещу парична гаранция от 500 лв. Образувано е досъдебно производство, прераснала в наказателно дело две години по-късно.

По него девойката има повдигнати две обвинения:за причиняване на смърт по непредпазливост чрез нанасяне на тежка телесна повреда и за 6 опита да изтегли неправомерно спестявания на жертвата чрез използване на открадната дебитна карта.

Делото по искане на Гиздева се гледа при закрити за медиите врати, на няколко пъти то „зацикля“ по различни причини, за последно заседание е имало на 9 февруари т.г.след което заради коронавирусната пандемия е отложено на няколко пъти и последно е насрочено за 14 юли.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук