Начало География.бг Пешеходни преходи и екскурзии в Родопите са включени в лятната програма в...

Пешеходни преходи и екскурзии в Родопите са включени в лятната програма в Пампорово

727
0

Пешеходни преходи, спортни занимания сред природата, екскурзии до забележителности вРодопите са част от лятната програма в Пампорово, информират от Туристическия център в курорта. Условията за туризъм в Пампорово са отлични, времето е слънчево. Приключенският парк „Язовира“ е основен акцент в лятната туристическа програма на курорта, която е с мотото „Движи се, дишай, споделяй…“

Широка лъка


„Митове и легенди“ е наречен маршрутът, преминаващ през „Студенец“, вр. Мургавец и парка „Язовира“. Паркът е обновен през тази година, предлагайки възможности за различни спортни активности на открито, игри, забавления и релакс. „Язовира“ разполага с въжена градина, детски тролей, зона за скокове върху въздушна възглавница, фитнес на открито, кът за игри, семейно велотрасе, горска пътека за бягане, условия за риболов и релакс.


Кръстова гора – „емблемата“ на Родопите

Параклисът над село Борово „Възнесение Господне“

Дяволският мост

Пешеходният маршрут „Звукът на Орфеевата лира“ включва преход до вр. Снежанка, Орфееви скали и парка „Язовира“. От туристическия център организират екскурзии и маршрути до Смолянските езера, „Каньона на водопадите“, Обсерваторията на Рожен, пещерите „Ухловица“, Ягодинска и „Дяволското гърло“, Широка лъка, Гела, екопътеката „Невястата“, джипсафари и др.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук