Начало Новини.бг Работниците от Завода за авточасти в Смолян пребориха коронавируса

Работниците от Завода за авточасти в Смолян пребориха коронавируса

595
0

63-ма работници от завода за производство на автомобилни части в Смолян вече са излекувани и се връщат на работа. Това съобщи д-р Мими Кубатева, директор на Регионалната здравна инспекция, на ежеседмичния брифинг в Смолян. 

„Взети са 84 проби от тези работници от общините Смолян, Рудозем и Мадан. До момента са изследвани 72 проби, като от тях 63 са отрицателни. Тези хора ще се върнат на работа“, обясни д-р Кубатева. 

През седмицата инспектори от РЗИ са провели среща с ръководството на завода за обсъждане на детайлите и критичните места в организацията на работа оттук-нататък. От предприятието увериха, че са взети засилени противоепидемични мерки в автобусите, превозващи работниците и по време на почивките. Работодателите уверяват, че са създали безопасни условия за работа.

„Има и промяна на поведението на самите работници, които са станали по-отговорни“, уточни д-р Кубатева и коментира, че са налице предпоставките, които ще доведат до нормализиране на ситуацията там. По думите й, няма нови огнища в областта. 

През юни заводът се превърна в най-голямото огнище на КОВИД-19 в областта, като там бяха заразени близо 100 работници.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук