Начало История.бг „Търсачи на старини“ – лятна инициатива организирана от Археологически музей Сандански

„Търсачи на старини“ – лятна инициатива организирана от Археологически музей Сандански

596
0

От 22 до 24 юли тази година, отново в град Сандански се организира инициативата „Търсачи на старини“ от Археологическия музей. Идеята възниква през 2018 година, когато е реализирано първото издание на инициативата, а през 2020 г. тя набира все по-голям интерес сред децата на Сандански и общината.

През изминалите две години, младите археолози са се запознали с историята на градовете София и Мелник, тази година ще разберат повече за професията археолог.

Всяко дете мечтае да бъде изследовател и археолог, да се докосне до миналото, запознавайки се и разравяйки със своите ръце, децата откриват артефакти и археологически данни за съществуването ни“ – сподели в началото на разговора ни  Антония Ковачева – уредник в музея.

Децата, които ще имат удоволствието да се включат в инициативата тази година са на възраст между 9 – 15 години и няма да са повече от 25 на брой, поради епидемиологичната обстановка и капацитета на музея.

Децата, ще се запознаят с работата на археолога, как си избира местата за разкопки, как определят възрастта на откритията. За по-големите инициирахме, дискусионен клуб „Приятели на историята“  – каза Антония Ковачева.

Партньори на инициативата  са Читалище „Отец Паисий“ и Градската библиотека в Сандански.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук