Начало Хранене и здраве Лято, вируси и пробиотици

Лято, вируси и пробиотици

755
0

ЛЯТОТО ДОЙДЕ! Вирусите сега са ни в повечко. Но има и ПРОБИОТИЦИ.
Почти на всеки се е случвало да се сблъска с кошмара, наречен „летен вирус”, който е в състояние да помрачи и най-прекрасната почивка.
Къпането в басейн също създава условия за разпространение на летни вируси, особено, ако поддръжката не е на ниво.
⁉️Съмнителната хигиена на ресторанти и заведения за бързо хранене по курортите също е сериозна предпоставка за разпространение на летните вируси.‼️ Симптомите включват: повръщане, диария, повишена температура, отпадналост, липса на апетит.
Пробиотиците са хранителни добавки, регулиращи баланса на полезните и вредните микроорганизми в тялото ни и подтискат гнилостните процеси в червата и стомаха , които спомагат за разграждането на храната и стимулират имунната система.
Най-редовно ги приемаме по естествен път, когато консумираме кисело мляко и извара. Дори и пробиотиците да са неизменна част от ежедневната ни храна, има и такива случаи, в които нашият организъм изнемогва и не можем сами да си набавим нужното количество пробиотични вещества , особено ако сме на почивка.
Ако сте боледували и са били нужни антибиотици, в такъв случай е желателно да приемате пробиотици като допълнителна хранителна добавка. Поради силното си действие антибиотиците унищожават както благоприятни, така и неблагоприятни бактерии и нарушават нормалното състояние на чревната флора. На тяхно място се заселват паразити и гъбички, получава дисбактериоза. Тя е особено опасна при децата и при хора с по-отслабен организъм. Протича скрито и коварно и е следствие от порочния кръг – предписват се още антибиотици уж за изтребване на поредните вредни микроби, те пък още повече нарушава екологията на червата и т.н.
Ето защо е разумно след всеки прием на антибиотик да се приемат Ацидофилус и Бифидус за една-две седмици, до пълно възстановяване и стабилизиране на състоянието на полезната чревна флора. Възстановяването на полезните бактерии в червата ни предпазва от кандидоза, колиентерит, холера, дизентерия и други дисбактериози.
!!! AquaSource Ацидофилус и AquaSource Бифидус са ВАШЕТО СПАСЕНИЕ!

Стефка Братоевска

Независим дистрибутор на АкваСорс, тел. 0899641530

РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук