Начало Новини.бг САЩ спират газовите проекти у нас

САЩ спират газовите проекти у нас

646
0

Още тази нощ се планира САЩ да наложат санкции на абсолютно всички компании, които са свързани с изграждането на „Турски поток“

От спиране са заплашени газовите проекти на България „Балкански поток“ и връзката с Гърция заради политическата нестабилност, преаде „24 часа“. Още тази нощ се планира САЩ да наложат санкции на абсолютно всички компании, които са свързани с изграждането на „Турски поток“ – газопроводът, свързващ Русия и Турция под Черно море, откъдето трябваше да се отклонява тръба за България и „Балкански поток“.

До последно България е настоявала тези санкции да не бъдат обявявани преди завършването на втората тръба, която ще захранва „Балкански поток“. Това е била и основната тема на разговора на премиера Бойко Борисов с американската посланичка Херо Мустафа във вторник, а не изявленията на американското посолство по повод протестите. Ако не бъде изградена втората тръба на „Турски поток“ естествено няма да има продължение на трасето и през България.

От спиране е заплашена и газовата връзка между България и Гърция, през която трябваше да се доставя американски втечнен газ. Мотивите на американците били, че не виждат възможност за осъществяване при политическата нестабилност в България, която ще последва от служебно правителство и насрочването на предсрочни избори.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук