Начало Новини.бг На „Кулата“ трафикът е интензивен

На „Кулата“ трафикът е интензивен

569
0

Всички граждани, пътуващи с туристическа цел към Гърция, могат да преминат само през ГКПП „Кулата“ – „Промахон“, припомнят от МВР.
На ГКПП „Маказа“, ГКПП „Капитан Петко войвода“ и ГКПП „Ивайловград“ не се пропускат туристи. Пропускат се лица, които имат разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция. На пунктовете „Илинден“ и „Капитан Петко войвода“ към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП „Ивайловград“ – само сезонни работници. През ГКПП „Маказа“ мога да преминат собственици на имоти в Гърция с документ за собственост.

Не се извършва преминаване през ГКПП „Златоград“ и в двете посоки.Всички туристи могат да преминат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения.На ГКПП „Кулата“ трафикът на леки и товарни автомобили е интензивен и в двете посоки.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Кардам“. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“.

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.Трафикът на ГКПП „Дунав мост-Русе“ и на ГКПП „Дунав мост-Видин“ е нормален.

На границата със Сърбия на ГКПП „Калотина“ трафикът е нормален. На ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Брегово“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Олтоманци“ трафикът е нормален. Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП „Гюешево“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП „Златарево“ и ГКПП „Станке Лисичково“.

Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. На ГКПП „Лесово“ и на ГКПП „К.Андреево“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.\БТА

Радио Варна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук