Начало Новини.бг Ето какво каза президентът на Главната в Пловдив

Ето какво каза президентът на Главната в Пловдив

305
0
Автор: Васил Динев17:39 / 16.07.2020

От два противоположни лагера бе посрещнат президентът в Пловдив преди минути, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Едните викаха „Оставка“ и „Радев мутра“, а другите „Браво“ и „Радев“.

Ето какво каза държавният глава пред журналисти преди минути:

„България се събужда, българите са по улиците и скандират „Мутри, вън!“. Именно младите хора върнаха надеждата, защото те осъзнават своята и на тяхното поколение мисия да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът сам да се хвали.

Страхът от разкриването на чудовищните злоупотреби на това управление и от възмездието е напълно разбираем, но е закъснял. Българите вече са на улицата. Няма правосъдие, което да може да работи без адвокати и съдии, а знаете, че главният прокурор не се ползва с уважението на тези две гилдии.

Той имаше възможност да разкрие огромните злоупотреби на властта, но вместо това той избра да ги брани. Естественият изход е оставка. Хората няма да се приберат по домовете си преди да видят тези две оставки – на правителството и на главния прокурор.

Не познавам Доган и Божков. Именно премиерът е давал обществени поръчки за милиарди на Шиши и хората затова са на улицата. Протестът не е социален или политически, а морален и за начина на управление на държавата. Протестиращите да продължават, това е единственият начин да си върнем държавата и достойнството“.

Plovdiv24;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук