Начало Култура.бг Любимият фестивал на бургаските деца вече е отворен: Пясъчните фигури станаха неразделна...

Любимият фестивал на бургаските деца вече е отворен: Пясъчните фигури станаха неразделна част от детството на 11-годишната Стефанина и хиляди малчугани

499
0

Въпреки всички премеждия през годината, Бургас се постара да усмихне широко всички малчугани и техните родители, които с нетърпение чакаха Фестивала на пясъчните скулптури.


От тази вечер той е отворен на обичайното място до конната база в парк „Езеро”, като представя 14 щури, смешни и страшни фигури, каквато е и тазгодишната тема.

Както повеляват традициите, при откриването входът е свободен. Хубавата новина е, че той е безплатен и през цялата събота.

Начало на феста бе дадено с филмова музика, изпълнена от Бургаския духов оркестър – с диригент Анастас Камиларов, и песни на децата от вокално студио „Сезони“ – с ръководител Кина Христова. Зам.-кметът по култура и туризъм Диана Саватева присъства на откриването.

Фигурите са изцяло на открито на голямо пространство, което прави посещението му безопасно.„Това е любимият фестивал на дъщеря ми. От 10 години всяка година сме тук за откриването, от всяко издание имаме снимки, идвали сме и с приятели. За нас това е уникално събитие на изкуството”, заяви за БургасИНФО Стефи Николова. И сега тя и дъщеря й Стефанина бяха сред първите, разходили се сред фигурите.

„Много харесвам фестивала, защото на него мога да видя видя любимите си герои от близо и да ги опозная по-добре”, каза 11-годишната Стефанина.

Ако искате да си подарите красиви мигове, посетете пясъчните фигури.


burgasinfo.com ; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук