Начало Новини.бг Пловдивски таксиджия без книжка мами КАТ с много подла схема

Пловдивски таксиджия без книжка мами КАТ с много подла схема

336
0

Пловдивски таксиметров шофьор остана без книжка, но измисли много подла схема, с която на няколко пъти заблудил служители на КАТ. Мъжът „откраднал“ самоличността на своя шеф и така избегнал редица проверки на пътя. В крайна сметка бил спипан и даден на съд. Наказанието, което получил е само 1000 лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Мъжът бил редовен нарушител на пътя и след поредното газене на закона останал без книжка, тъй като му свършили контролните точки в талона. Въпреки този факт управлявал таксиметров автомобил „Хюндай Елантра“.

На 4 май м.г., около 13.30 часа, бил спрян за проверка в село Белозем. За да избегне санкциите, заявил пред двамата униформени, че не носи в себе си документ за самоличност и се представил с имената на своя работодател. Предвид факта, че таксиджията посочил всички данни, съдържащи се в документите за самоличност на шефа си, служителите на реда не предприели други действия за установяване на самоличността му, но съставили акт на името на шефа – за това, че не си носел документите.

Подобна случка се разиграла и на 18 ноември м.г. Тогава таксиджията отново препускал с колата си в град Пловдив. Около 21:20 часа блъснал пешеходка на улица „Гладстон“. Мъжът веднага излязъл от автомобила и оказал нужната помощ на пострадалата, след което позвънил на 112 и на място били изпратени екипи на Спешна помощ и Пътна полиция. Униформените отново поискали документите на водача за проверка. Той отново се представил със самоличността на шефа си, като предоставил всички данни от документите на шефа, който отново получил акт.

След време работодателят установил, че спрямо него са издадени две наказателни постановления. Учуден прочел за какво става въпрос и веднага се обърнал към прокуратурата за помощ. Била назначена съдебно-почеркова експертиза, която заковала таксиджията по подписите, с които разписвал актовете.

Нарушителят бил даден на съд, като магистратите сметнали, че биха могли да го освободят от наказателна отговорност и да му наложат само глоба. Тъй като мъжът съдействал на разследването, направил чистосърдечни самопризнания и изказал съжаление за станалото, съдът му отредил само 1000 лева глоба.

Решението може да бъде обжалвано.

Plovdiv24;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук