Начало Спорт.бг Приключи организираният от шахматен клуб “Етър” международен турнир в Приморско

Приключи организираният от шахматен клуб “Етър” международен турнир в Приморско

639
0

От 4 до 11 юли в комплекс Магнолиите, Приморско, се проведе Купа Ропотамо – турнир, организиран от великотърновския шахматен клуб “Етър”. В него взеха участие 79 състезатели с рейтинг до 2300, представляващи 5 федерации. Победител стана Иван Кочиев, който се превърна в приятната изненада на турнира.
Специални гости на проявата, които преместиха първи ход в отделни кръгове, бяха: Петьо Маринов – председател на СКШ “Спартак Плевен XXI”, гросмайстор Мариан Петров – двукратен шампион на България, Драган Котевски – знаменит шахматен организатор от Белград, гросмайстор Петър Арнаудов – селекционер на националния отбор за мъже, и младата суперзвезда на българския шахмат Нургюл Салимова, споделиха организаторите.
“Турнирът премина в отлична обстановка при спазване на мерките, предизвикани от епидемичната криза. Борбата бе изключително оспорвана, ремитата малко, а след 5-ия кръг лидерите се сменяха непрекъснато. Ще посоча само факта, че след 6-ия кръг заелите първите три места в крайното класиране бяха съответно на 7-мо, 15-о и 6-о място.
Специални благодарности на любезните домакини от “Приморско клуб” и на всички участници за спортсменската и честна игра”, сподели великотърновският майстор на спорта Николай Йорданов. Той допълни, че много от участниците са заявили желанието си през септември да вземат участие и в турнира “Приморско опен”, който ще се проведе от 14-и до 22 септември на същото място.

Янтра днес;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук