Начало Вяра.бг „Св. Марина“ се изпълни с вярващи на храмовия си празник СНИМКИ

„Св. Марина“ се изпълни с вярващи на храмовия си празник СНИМКИ

656
0

Митрополската църква „Св. Марина“ отбеляза храмовия си празник и се изпълни с вярващи. През целия ден десетки миряни пристигаха в нея, за да се поклонят пред иконата на светицата, чието име носи и катедралният храм. Те се молеха за здраве и благоденствие. Не липсваха и такива, който отправиха молитва по-скоро да приключи смута около протестите у нас.

Сред придошлите пловдивчани имаше и такива, който по традиция всеки път на този ден идват да запалят свещичка. Едни – защото това е най-близката им църква, а други – защото носят името на светицата. Всички стекли се вярващи бяха помазани. Пространството пред храма пък беше изпълнено с продавачи на цветя.

По-рано днес бе отслужена и празничната литургия. Тя беше водена лично от пловдивския митрополит Николай в съслужение с други свещеници. На нея присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, областният управител Дани Каназирева, командирът на пловдивския гарнизон ген.-майор Явор Матеев, директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев и кметът на община Куклен Мария Белчева. 

Снимки: Атанас Кънев

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук