Начало Култура.бг Традиции.бг С усмивка за нещо сериозно: Един пропуснат брак – беда за целия...

С усмивка за нещо сериозно: Един пропуснат брак – беда за целия колектив!

708
0

Евгения Минчева

Веднъж и ние да ги стигнем французите и то не по кой да е показател, а по разкрепостеност!

Точно така, България е на второ място по брой деца, родени извънбрачно, след родината на прословутия Ménage à trois.

С други думи, българите, точно както французите и още куп други нации, все по-малко ги влече към олтара.

Драстично намалява броят на двойките, които се чудят какво ще кажат хората, как ще знаят, че сте едно семейство и това дете сега фамилията на майката ли ще вземе, като сте толкова отворени. Тези влюбени души не желаят танц с пиле и пита, не искат да ритат менчето и за нищо на света не биха станали да играят „Бяла роза“ в костюм и дълга бяла рокля.

Други обаче привидяха разпад на най-малката клетка на обществото – семейството, на чието място удобно се настаняват разврат, деморализация и поквара. Пропуснатият брак е беда за целия колектив, ако може да претворим този комунистически лозунг (с ударение на У-то).

Не са хубави тия неща, цъкат с език по-консервативните и се чудят как да върнат младите към обредния дом и заветното „Да“.

Ние имаме няколко идеи…

Въвежда се отново ергенски данък

Много българи смятат, че либертарианство най-вероятно се нарича някоя странна сексуална практика, но въпреки това са дълбоко убедени в постулата, че данъците са кражба.

По тази причина хич не обичат да ги плащат, а още по-малко обичат да се сдобиват с нови като например да дадат малко повече, понеже колата им „нов внос, на 150 хил. реални километра“ бълва вредни газове като ЗИЛ.

Затова едно евентуално връщане на ергенския данък ще накара мнозина да се чудят дали да не предложат Мария от съседния отдел, с която от време на време споделят една постеля на приятелско-бенефициентни начала. Какво толкова – кадърно е момичето? А и в работата се справя добре, скоро я повишиха…

Ако ви се струва пресилено, сетете се колко хора живеят в мезонети, тризонети и истински палати, сделката за които е „изповядана“ пред нотариуса на цената на занемарена къща в Модерно предградие.

Иван и Андрей правят кампания

„Майка ти ще се зарадва повече на внуче, отколкото на тиган“ – сещате се за тази гениална кампания, не беше отдавна.

Сега е ред на Версия 2.0 – баща ти ще се накефи повече да се напие с кума, отколкото да иде за риба (където пак ще се напие де). На леля ти ще й е по-интересно в гражданското, отколкото пред телевизора. Чичо ти предпочита на сватба, отколкото насаме с леля ти. Редно е да се вкара и лек заплашителен елемент.

Миналият път жените бяха заплашвани със спаружени яйчници, сега може да им се втълпи, че с напредване на годините шансът да изглеждат добре в бяло намалява все по-критично. Или че ако продължават да отлагат сватбата, най-накрая жартиерът ще трябва да бъде изработен от някое от пердетата в хола, защото иначе няма откъде толкова тюл и дантела…

Могъщите мозъчни тръстове на ДНК ще измислят още няколко такива крайно мотивиращи слогана и ще сътворят шарените плакати, които да си съответстват.

След това само остава някой действително да се вдъхнови от билбордовете с крещящото „Направи го сега!“ и да вземе, че да се ожени. С раждаемостта не се получи, може вторият път да е на късмет…

Неженените – вън от Гърция

Вече се доказа, че в България сме способни на чудеса и небивал героизъм, само и само да се докопаме до южната ни съседка. Изискването за PCR тестове не ни спря, а ако съвсем затворят границата, ще плащаме на трафиканти да ни вкарат нелегално с бусовете, с които по принцип карат сирийците. 

Кеф цена няма, ей, особено ако е гарниран с пресни калмари, ледено узо и безплатна вода (чешмяна).

Затова ако някой из българската държава случайно иска да накара хората да се женят, ама яко да ги накара, може просто да забрани на небракуваните пълнолетни индивиди да стъпват в южната ни съседка. 

Щом никой не се плаши да щъка по ръкавите на Халкидики в условията на световна пандемия, един брак в името на заветното пиене на узо и ядене на калмари няма да го шашне.

Такива сме си ние, безстрашни…

webcafe.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук