Начало Новини.бг Шокиращ обрат с бития студент от Хага след епикриза от „Пирогов“

Шокиращ обрат с бития студент от Хага след епикриза от „Пирогов“

689
0

„В момента без данни за травматични увреждания на гръден кош и коремни органи“. Това е една от няколкото констатации в епикризата, с която студентът в Хага Евгени Марчев по собствено решение напуска УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ на 12 юли 2020 г., съобщава DarikNews, цитирайки свои източници от болницата.

Документът е подписан лично от заместник-директора на „Пирогов“ и шеф на клиниката по неврохирургия професор д-р Николай Габровски. Диагнозата на Марчев при напускането е „комоцио церебри“ с повърхностна контузия на главата (контузио регио париеталис капитис) и охлузване на коляното, за която съобщиха и от полицията още на 11 юли.

Марчев бе задържан от служителите на СДВР след размириците на протеста на 10 юли вечерта пред сградата на Министерския съвет. Студентът, родителите му, както и организаторите на протеста от т. нар. „Отровно трио“, твърдяха, че той е бил жестоко пребит от полицаите под колоните на Министерския съвет.

„Ако го снимате и го покажете колко е бит, ще стане революция“, обяви миналата седмица в тв интервю един от „Отровното трио“ – адвокат Николай Хаджигенов, който често води дела срещу полицията. Измама със стара снимка на бит от футболни фенове! Уж бил студентът от Хага! Вижте доказателствата Вчера самият Марчев за първи път даде половинчасово телевизионно интервю. Малко по-късно във Фейсбук в коментари и профили много хора питаха защо, след като е бил жестоко пребит, не се виждат видими белези.

Марчев твърди, че е получил множество „шутове, удари по гърба, бъбреците, главата, по цялото тяло“. И в резултат имал хематоми по лицето и главата. Такива обаче не си видяха на телевизионния екран, а според лекарите малки кръвоизливи и хематоми се разнасят и преминават за около 2 до 3 седмици. Вчера бе едва седмият ден от размириците пред сградата на Министерския съвет.

„През цялата вечер съм им се молил (на полицаите в ареста – б.р.), казал съм им – хора, искам линейка, болят ме гърдите, не мога да дишам“, оплака се още Евгени Марчев. Той изрази пълно доверие в лекарите и медицинските сестри от „Пирогов“ и дори им изказа благодарност. Същите лекари от „Пирогов“ обаче не са установили никакви проблеми с гръдния кош или белия дроб на студента. „На 11 юли му беше извършена рентгенография – на гръден кош и бял дроб.

„Д-р Георгиева установи, че всички параметри са в нормалните показатели на клинично здрав човек. Констатира, че е запазена цялостта на обхванатите кости, т.е. няма счупвания“, разказват лекари.

У нас случаят „Марчев“ започна с видеозапис и глас на жена, която крещи: „Не ги бийте, помогнете им“. Още на следващия ден в телевизионно интервю друг от „Отровното трио“ – Арман Бабикян, за когото са правени множество журналистически разследвания, че поддържа сайтове за фалшиви новини, направи директен паралел между случая с Марчев, смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис и протестите в Съединените щати и София.

blitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук