Начало Новини.бг Писателката Милена Фучеджева нахока протестърка и шефка от БНР със заплата от...

Писателката Милена Фучеджева нахока протестърка и шефка от БНР със заплата от българските данъкоплатци

566
0

„Когато пиша нещо, знам отлично какво пиша и нямам нужда от редактори, нито от „морална“ полиция. Ива Дойчинова ми обясни, че на площада не била най-нахранената част от българското население, а най-моралната и най-силната“, това написа в личния си фейсбук профил писателката Милена Фучеджиева.

Тя нахока видна протестърка и шефка от БНР, която получава солидна заплата от българските данъкоплатци.

Ето какво още написа Милена Фучеджиева:

Първо, да твърдиш, че само неморални и слаби хора не са на площада, е чувство за превъзходство, по отношение на което опитът ни е, че винаги бива наказвано от онези, които са посочени като неморални и слаби.

Второ, е обидно дори лично към мен, като човек, който съзнателно се е отказал да не се занимава с протеста и политиката на деня, само и само за да не пречи на „моралните“ и „силните“, което само по себе си е морал и сила. А имам много какво да кажа, но предпочитам да наблюдавам как чувството за превъзходство расте право пропорционално на пиянството на един площад.

Трето, когато дойдат гладните, ще има нужда и от друг морал и сила.

Четвърто, разбирам, че има огромно желание, дълбоко познато желание, устите на тези, които не са „морални“ и „силни“, и имат различно мнение, да бъдат запушени, но това е обичайният демократичен стремеж на комунистите, и няма как да стане.

Пето, разбирам, че „умните и красивите“ са еволюирали до „моралните и силните“. Ми добре, внимавайте. Изземвате ум, красота, морал и сила, ние, глупавите, грозните, неморалните и слабите, имаме право на глас при избори, защото това все още е демокрация, която не работи с лични нападки, а със закони. И тези закони ни дават правото на свободна мисъл, изразяване, право на придвижване, лично щастие, както и право на избор дали да протестираме или не, и да си дадем гласа – или да не дадем – когато се правят законните избори на управляващи.

Друг път, Ива, не ме редактирай, нито поставяй под въпрос моята гражданска позиция. Не съм овца, която ходи след чието и да било стадо. Дължиш ми извинение, както и извинение на всички, които според теб са неморални и слаби.

И впрочем, като току що назначен зам. главен редактор на сутрешните предавания в Христо Ботев, би трябвало да не си позволяваш подобно „партийно“ говорене, получавайки заплатата си от българските данъкоплатци.

„Have a very nice day!“, отсече писателката Милена Фучеджева.

Blitz.bg ; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук