Начало География.бг Винарска изба от Мелник с награда в световната класация „World’s Best Wineyards“

Винарска изба от Мелник с награда в световната класация „World’s Best Wineyards“

601
0

Награда в световната класация „World’s Best Vineyards“ спечели винарска изба от Мелник. Българският винопроизводител е класиран на 39-то място в „50-те най-добри винени дестинации в света“. Престижната класация бе обявена в Сонома Валей, Калифорния, а отличието се присъжда за развитие на винения туризъм в района на Мелник, Сандански и Петрич.

Класацията „Най-добрите лозя в света“ се изготвя от над 500 експерта в сферата на винения туризъм от всички краища на света. Тази година до производителите от най-популярните дестинации за винен туризъм като Тоскана, Чили и Аржентина се нарежда и винарската изба на Никола и Любка Зикатанови от Мелник, която представя България.

„Никога даже не сме си позволили да я следим, тъй като в тази класация влизат световно известни винарни с 200 годишна история от Франция, от Германия, от Калифорния, най-популярните винарни. Не сме и допускали, че може да се мерим с тях, но явно нашата позиция на екзотика също ни помага, и на новост във винения свят“, заяви Любка Зикатанова – собственик на винарна.

„За пръв път на световната карта на винения туризъм с класацията през 2020 г. се появяват 3 нови дестинации – една в Япония, една в Индия и една в България. И това е нашата най-голяма гордост, че ние вече сме на световната карта на винения туризъм. Тук идват туристи и се надявам да идват още повече“, разкри Никола Зикатанов – собственик на винарна.

БНТ;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук